Compassion och att acceptera en viss typ av prestation

Först och främst, tack till mig själv att jag orkade skriva ner tankar och reflektioner från när jag mådde som sämst i mitt utmattningssyndrom. Jag kan gå tillbaka och inse vad jag en gång lärt mig, påminna mig själv om var jag aldrig vill hamna igen och vad jag mår bra av om du skalar bort prestationskrav och prestationsskal från mig som människa.

En tid av några månaders trötthet lämnar jag bakom mig, för lite tid och energi har gått till att göra saker som är bra för mig, svårt att hitta ork när man inte har den där kragen på samma sätt längre att ta tag i.

Var iväg igår kväll för första kvällen på länge utan bebis och i säng efter 00, påmindes och kände så starkt igen mig av vad jag inte klarar av än idag – starka ljud, sena kvällar och väldigt mycket socialt umgänge. Det är kul såklart, men min energi försvinner så snabbt och huvudvärk och ångesten kommer sig krypande under huden.

Prestation är något jag i samband med att jag blev sjuk lärde mig att avsky, eftersom det var den stora boven till att jag hamnade i mitt tillstånd för 3 år sen. Dock börjar jag inse att mitt lite extrema förhållningssätt till prestation kanske är lite väl hårt tilltaget och dömande – en viss typ av prestation kommer alltid finnas i livet. Jag vill lära mig att ha ett mer neutralt förhållningssätt till detta, och trivas lite mer med tanken på att prestation inte alltid behöver göra mig sämre. Har hittat en metod som kallas Compassion där man ska lära sig att närma sig detta och samtidigt ta väldigt bra hand om sig själv. Precis börjat utforska området men jag tror att det kan vara en bra väg tillbaka till en mer neutral inställning om prestation och ett bra sätt att jobba med min självkänsla. Glöm inte bromsa, tid för återhämtning och egentid ❤️En av alla barnvagnspromenader denna vinter 💕

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s