En utmaning att leva utan prestation

Det är när man vilar en längre tid från jobb, stress, omvärlden – som man märker hur trött man är. Jag vet inte varför det blir så här, men jag försöker se det positivt, att vi behöver minioaser av ledighet med vila, det är okej att känna vissa känslor som jag känt tidigare när jag var sjuk och hemma. Men det är jobbigt när det kommer över en när man är med sig själv och hemma, tröttheten. 

Är förkyld direkt efter en lång ledighet. En lång ledighet där jag ägnade veckan efter nyår mestadels själv med att sova ut varje dag och ha dagarna oplanerade. Försöka träna lite och röra på mig. Men då och nu känner jag mig obrukbar, okunnig, rädd och skör. Under ledighet har jag känt mig sämre än på flera månader tidigare och undrar hur i h&lvete jag kan ha och klara av det jobb jag har, om jag någonsin kommer få tillbaka en normal stresstoleransnivå igen, och om hjärnan kan komma på bättre, sundare tankar igen snart. 

Försöker läsa gamla inlägg och sparade lappar med kloka ord och övningar hemma. Ta tag i kragen, läxa upp mig själv i att jag är smart, att allt inte står och faller med mina insatser, att man inte behöver vara 100% jämt och ständigt. Men det är så svårt att vända tankarna och vila i att det är så det är.

Att lära sig att inte leva efter prestationer, har förändrat hela mitt sätt att se på livet. Allt har fått en så otroligt annan vinkel, och det är med en större utmaning du möter livet när du inte lever för prestation eller andra människors bekräftelse. Det krävs mer ansvar från dig själv, att det är du själv som bär ansvaret att göra dig själv lycklig. Det är väldigt svårt att leva utan att styras av prestation – man ställs inför ultimatum varje dag, som spökar till det i hjärnan.

Tagit fram målarboken igen och försöker mig på lite mindfulnessträning genom målning, hoppas det vänder snart 🍀

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s